Equmeniakyrkan Ölme

Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan Ölme

Församlingen som nu heter Equmeniakyrkan Ölme har funnits i 160 år - snart. Den 7 april 1860 bildades en formell församling och det ska vi fira med en jubileumsgudstjänst första söndagen i april och sedan några fler gånger under sommaren/året.
Equmeniakyrkan består av 720 församlingar, 65.000 medlemmar och dessutom 125.000 betjänade (deltar utan att vara medlem). Församlingen i Ölme består av drygt 40 personer som deltar i våra arrangemang och är med i våra GOA-grupper. Det är dessa personers engagemang som driver verksamheten med dess gudstjänster och andra program samt lokaler som behöver underhåll.
Församlingen har verksamhetssamarbete med Equmeniakyrkan Väse och därmed är vi fler tillsammans och gudstjänst erbjuds alla söndagar även om det inte alltid är i vår egen kyrka.
Som det är nu så blir det ett årligt underskott när det gäller ekonomin men vi känner ett överskott av glädje i samvaron med varandra och gemenskapen med Gud. Vårt mål är att fler och fler stämmer in i att Jesus är Guds son och medhjälpare i livet.