Equmeniakyrkan Ölme

GatuLoppis

Gatuloppis 1:a lördagen efter midsommar

Ingen gatuloppis 2020

2019-års gatuloppis deltog 52 säljare.

Ingen gatuloppis 2018

2017 års GatuLoppis i Ölme samhälle blev en solig historia. Det var ett 30-tal Loppisförsäljare som redan tidigt fick besök av köpare - men riktlinjen är att vi börjar kl 10 med försäljning. Det var livlig kommers från kl 10 och nästan ända till kl 14 då alla plockade ihop. Som tidigare år servering vid Klippan och på andra sidan Sunnäsvägen.

Om du vill veta mer eller boka bord så hör av dig till Marina Ridde, 070-541 99 53. Johan Engholm är också kontaktperson via 070-339 98 94. Boka plats för ett bord kostar 100 kr. Mer information i utlämnad affisch eller via mejl om du så önskar. Ev. överskott går till Barncancerfonden.

Gatuloppisen
I april 2015 kom Marina Ridde på att det nog vore möjligt att ordna GatuLoppis i Ölme samhället. Upprop vid Facebook visade att det verkligen skulle kunna gå. När blad om detta lades i samhällets brevlådor blev det mycket positivt gensvar och drygt 40 försäljare anmälde sig. Alla deltagare fick vara med och dela på kostnaderna - en blygsam summa.
Det blev alltså så att man passade på att rensa garage/garderober/vindar. Sista lördagen i juni klockan 10 fylldes borden med både smått och stort. Även om det nog mer än1.000 personer som fyndade fanns det saker kvar att packa ner när klockan hade blivit 14. Det fanns också en hoppborg för barn att leka i.
Missionskyrkan Klippan fylldes av många, många som ville njuta av nygräddade våfflor till det goda kaffet och inte låna toalett. Möjligt att ge en gåva för toalettbesöket.
Det blev verkligen en lyckad dag med många besökare som njöt av det härliga sorlet, de billiga fynden och inte minst den första härligt varma sommardagen. En del kom för första gången till Ölme.