Equmeniakyrkan Ölme

Nostalgihelgen 2015

Nostalgihelgen en succé

Demobild.jpg Första helgen i juli var under ca 40 år helgen då många ungdomar deltog i lägret vid Lövåssjön. Tanken på dessa härliga läger och alla tillfällen vi träffades på Ölmeklint har inspirerat till detta arrangemang. Vi var många som var på Lövåsläger, spelade volleyboll på Ölmeklint eller deltog i våra fester på Ölmeklint - inte bara under sommaren.

Det inbjöds till en återträff för de som var ungdomar på 60-70-talen i i början av 80-talet. Det var många som hörsammande inbjudan men också många som hörda av sig om att de inte hade möjlighet att delta - men gärna skulle ha gjort det.

Fredagen 3 juli kl 18 en samling på Ölmeklint för "vi som var med då". Det blev återseendets glädje och allmänt gemyt ute i den härliga sommarvärmen på ca 25 grader. Värmen mellan de som pratade och pratade höll en mycket högre temperatur. En av aktiviteterna var en "tipspromenad" där lagindelningen skedde som på Lövåslägren - alltså alla ställde upp utifrån ålder den äldste först, denna gång Arne Haster. En demokratisk uppdelning som inte bryr sig om kön men en jämn åldersfördelning där en äldste i varje grupp blir lagledare efter att de i den långa raden fått upprepa siffran för sitt lag, nu mellan 1 och 6.
Sedan var det dags att gå in i Ölmeklint för att njuta av god smörgåstårta (Broängskyrkans café fick många tack). Naturligtvis blev det många som berättade om situationer och fester från de gångna åren.
Det sjöngs också några sånger som sjöngs då för länge sedan. Efter kaffet fick vi se några av Göran Hedqvists Super8-filmer från Lövåsläger i mitten på 70-talet. Härliga leriga minnesbilder från volleybollplanen och stämningsfulla stunder nere vid stranden.
Kvällen avslutades med lägerbålssång och vittnesbörd från vad scouttiden betytt i livet och tron på Gud.

Lördag 4 juli från kl 15 träffades vi igen för ännu mer prat och nu med några nya som inte var med igår. Det härliga vädret var med oss även nu. Ölmeklintsplanen var fylld av bord och stolar som fylldes av njutande nostalgiker. Det blev trots den höga värmen en volleybollmatsch samtidigt som det inne var sångövning inför kvällen. Grillen gjordes klar för korv, hamburgare och karré som avnjöts tillsammans potatissallad, grönsallad och Godtemplardricka och mängder av vatten. Det var totalt ca 85 personer som deltog i dessa två samlingar.

Vad vanliga Ölmeklintskvällen hade lockat många fler och därmed fylldes lokalen till nästan sista plats. Det var även här 60-70-talet som var temat. Tidigare sångare i SMU-toner sjöng och även Kompassen uppstod för en kväll. Flera berättade om vad Missionsförsamlingen och SMU hade betytt för dom för utvecklingen av det egna livet samt att bekännelsen av den kristna tron var mycket viktig.
Kvällens kaffeservering inbjöds det till både inomhus och ute på gården och där fortsatte gemenskapen runt de många borden. Det var även en del som återupplevde ungdomsåren med "Lasse går i ringen" och andra ringlekar och det avslutades om förr med "raketen".

Det som många uttryckte var att det var fantastiskt att församlingen tagit initiativet till denna återträff mellan många som annars inte skulle träffats igen. Det uttrycktes önskan om återkommande av nostalgiträffar och om det blir möjligt kommer att framgå på denna hemsida under försommaren 2016.